‘Het Zoete Zijn’, waar het goed is om te vertoeven

Nadat hij een 20-tal jaren een groenten- en fruithandel had uitgebaat in Hoepertingen, vond Ferdinand dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Zijn oog viel op een hoeve in de Wildebornstraat, die dateert uit 1856.
Oorspronkelijk was het idee om de hoeve te restaureren/verbouwen tot één grote vakantiewoning. Maar uiteindelijk besloot Ferdinand om er een B&B van te maken. De koeienstal, de varkensstallen en het woonhuis werden opgebouwd tot 8 ruime gastenkamers. De binnenkoer is vandaag een ruim terras en er is eveneens een groot overdekt terras. Het ontbijt wordt geserveerd in een grote open binnenruimte, met zicht op de binnenkoer.

Vanwaar de naam ‘Het Zoete Zijn’?

Tijdens de verbouwingswerken (die ongeveer een jaar duurden) maakte een toevallige voorbijganger de opmerking: “Hier gaat ge nog lang zoet mee zijn,” hetgeen zoveel betekent als “hier ga je nog veel werk aan hebben”. Meteen was de naam voor de B&B gekozen: ‘Het Zoete Zijn’, oftewel een locatie waar het goed is om te vertoeven en naar waar je steeds graag terugkeert.